Vergaderen met professioneel geluidGeluid is misschien wel de belangrijkste voorwaarde als je ongestoord wilt vergaderen. Achtergrondgeluiden, rondzingend geluid en microfoonruis leiden meer af dan een haperend beeld. Werk je regelmatig vanuit huis, zorg dan voor een microfoon van professioneel niveau. Maar waar moet je dan op letten? Wij zetten de belangrijkste functies voor jou op een rij en geven je tips voor headsets waar deze technieken al in zitten.

Vergaderen met ruisonderdrukking

Als je praat, maak je ook geluid tussen je zinnen door. Denk aan korte kuchjes en je eigen ademhaling. Ook verandert de gevoeligheid van de microfoon als je stil bent waardoor geluiden van buiten hoorbaar worden. Voorbijrijdende auto’s, de wind en de baby van de buren zijn dan opeens hoorbaar voor je gesprekspartner. Zelfs als je deze zelf misschien niet hoort. Als je wilt dat je gesprekspartner deze geluiden niet hoort, koop dan een headset met een microfoon met ruisonderdrukking. Dan kan je altijd en overal ongestoord vergaderen.


Producten met geïntegreerde actieve ruisonderdrukking:

Vergaderen met een 'Acoustic Fence'

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van professioneel geluid is Acoustic Fence. Deze door Poly ontwikkelde technologie maakt zelf een virtuele ruimte. Alle geluiden buiten deze ruimte worden vervolgens automatisch en volledig onderdrukt. Handig als je in een kamer zit waar de deur regelmatig open en dicht gaat of je dichtbij pratende collega’s zit. Bekijk in deze video van Poly hoe Acoustic Fence werkt.

In de management software van Poly kan je zelf instellen wat de omtrek moet zijn van je Acoustic Fence. Als je werkt naast een luidruchtige collega, stel je hem dus gevoeliger in dan bij een vergadering met meerdere personen in een afgesloten ruimte.


Producten met geïntegreerde Acoustic Fence:

Rondzingend geluid

Als je praat met een collega of klant, is het vervelend als je jezelf terug hoort. Dit gebeurt vaak als je gesprekspartner gebruik maakt van de geïntegreerde microfoon en speakers van zijn laptop. Wil je dit probleem bij jezelf voorkomen? Gebruik dan altijd een headset. Dit zorgt ervoor dat je gesprekspartner alleen jou hoort. En dat geeft focus op de inhoud van je gesprek.focus op de inhoud van je gesprek.