Jabra Evolve2 40Van de Jabra Evolve2 40 hebben wij twee varianten in ons assortiment: de Jabra Evolve2 40 UC en Jabra Evolve2 40 MS. Op deze pagina helpen we u bij het maken van de juiste keuze voor de beste toepassing in uw organisatie. We gaan in op de belangrijkste overeenkomsten en verschillen en we geven een eerlijk advies over beide modellen.

Om het verschil goed te begrijpen, is het handig om te beginnen met een korte uitleg over de afkortingen UC en MS. UC staat voor Unified Communications. Oftewel een universele oplossing voor platforms zoals Teams, Zoom, Webex en GoToMeeting. MS is de afkorting van Microsoft. Deze producten zijn door Microsoft gecertificeerd en werken dus gegarandeerd optimaal samen met Microsoft-programma’s zoals Teams en Skype for Business.

JABRA Evolve 2 40

Belangrijkste overeenkomsten

Qua functie zijn beide toestellen exact gelijk. Beide zijn aan te sluiten USB-A en hebben een kabellengte van 1,5 meter. Ook kun je bij beide headsets de microfoon muten door de microfoonarm naar boven te draaien. Verder zijn alle materiaal en het gewicht van de hoofdtelefoon exact hetzelfde.

Belangrijkste verschillen

Het enige verschil tussen beide modellen is de certificering door Microsoft bij de Jabra Evolve2 40 MS. Bij dit model heb je dus de garantie dat dit product optimaal werkt met alle programma’s van Microsoft. Uiteraard werkt de UC-versie werkt óók met Microsoft, maar is hier niet voor gecertificeerd.

Wanneer welk model?

Wij adviseren om in omgevingen die volledig met Microsoft werken, te kiezen voor de MS-versie. Gebruik je naast Teams of Skype for Business ook regelmatig andere programma’s of werk je bijvoorbeeld met Mac of Linux, kies dan de UC-variant.


Heeft de Jabra Evolve2 40 bluetooth

De Jabra Evolve2 40 is een bedrade headset en is alleen te gebruiken in combinatie met de USB-kabel die aan de headset vast zit. Draadloos verbinden via bluetooth is dus helaas niet mogelijk.

Is de Jabra Evolve2 40 een stereo headset?

De Jabra Evolve2 40 is een stereo headset, maar de headset is ook verkrijgbaar in een mono-variant met één oorschelp. Dit is het product met productnummer (SKU) 24089-899-999.

Kan ik de Jabra Evolve2 40 gebruiken met mijn iPhone?

Nee. De Jabra Evolve2 40 is niet te gebruiken in combinatie met een iPhone. Heb je een mobiel apparaat met een USB-C ingang die geschikt is voor spraak en geluid, dan kan je wel de USB-C versie van deze headset bestellen en gebruiken.

Wat is het verschil tussen de Jabra Evolve2 40 en de Jabra Evolve2 65?

Het verschil tussen deze twee headsets is groot. De Evolve2 65 is namelijk een draadloze headset en kan daardoor eenvoudiger op meerdere apparaten worden gebruikt. Nadeel is dan wel dat deze een flink stuk duurder is. Qua geluidsprestaties zijn beide headsets vrijwel identiek.

Wat is het verschil tussen de Jabra Evolve2 40 en de Logitech Zone Wired?

Qua functies en prestaties liggen deze twee headsets heel dicht bij elkaar. De oorschelpen zijn even groot, beide werken bedraad en beschikken over noise cancelling. Je kunt je keuze dus het beste baseren op je eerdere ervaringen met het merk en je persoonlijke voorkeur.

Wat is het verschil tussen de Jabra Evolve2 40 en de Jabra Evolve 40?

Het eerste wat opvalt is het design. Dat heeft een flinke upgrade gehad bij de Evolve2 40. Qua connectiviteit kan je de Evolve 40 aansluiten via USB en een 3,5mm stekken, bij de Evolve2 40 is dat alleen nog USB. Dit is een direct gevolg van het verplaatsen van de knoppen om je gesprek te bedienen. Bij de Evolve 40 was dit een aparte ‘puck’ die je op je bureau neer kon leggen. Bij de Evolve2 40 zijn deze knoppen verwerkt in de oorschelp.


Jabra Evolve 40

Direct bestellen

Wilt u de Jabra Evolve2 40 direct bestellen? Dat kan. Kijk op de productpagina’s voor de actuele prijzen.

Heeft u nog meer vragen of bent u op zoek naar advies op maat? Neem contact met ons op, we helpen u graag.