Hybride vergaderruimte, zo richt je ‘m in


Featured Video Play Icon

Vandaag vertelt telecomexpert Nils waar je op moet letten bij de inrichting van een hybride vergaderruimte. Weet jij bijvoorbeeld wat de belangrijkste verschillen zijn tussen een alles-in-één videobar en een modulaire oplossing? Nils legt het haarfijn uit en vertelt bovendien wanneer je welke oplossing het beste kunt toepassen.

Vergaderruimtes zijn er in alle mogelijke formaten. Wat definitief is veranderd, is het feit dat al deze ruimtes voorbereid moeten zijn op hybride meetings, dus met mensen in de ruimte én met mensen op afstand. In deze video laat ik je graag de beste oplossingen zien voor kleine en middelgrote ruimtes én voor de grotere vergaderruimtes.

Alles-in-één voor kleine hybride vergaderruimte

Voor kleine en middelgrote vergaderruimtes, tot ongeveer 10 personen, adviseren wij eigenlijk altijd een alles-in-één oplossing. Deze zijn namelijk eenvoudig te installeren en vragen weinig technische kennis van de gebruiker. Je nodigt de vergaderruimte simpelweg uit in je vergadering en je kunt beginnen.

Een voorbeeld van zo’n alles-in-één oplossing is de Poly Studio X50. Deze sluit je direct aan op een beeldscherm en heeft een geïntegreerde camera, microfoon en speakers. Zodra hij is gekoppeld aan je Teams of Zoom account, is de bediening een fluitje van een cent.

Modulaire oplossing voor de grote hybride vergaderruimte

Grotere vergaderruimtes vragen vanzelfsprekend om meer techniek. Denk alleen al aan het bereik van de microfoons, meerdere schermen en eventueel meerdere camera’s. Voor dit soort situatie adviseren wij in de basis een mini-PC, of NUC in jargon. Hierop sluit je namelijk eenvoudig alle gewenste randapparatuur aan.

Hierbij kan je denken aan een Poly Studio E70 camera, één of meerdere Poly Sync 60 speakerphones, een bedieningspaneel en meerdere displays. Dit is dus een hele modulaire oplossing die je precies kan afstemmen op het aantal personen in de vergaderruimte.

Ervaar de oplossingen zelf

Benieuwd welke oplossing het beste werkt voor jou of één van beide oplossing zelf uitproberen? We geven je graag een vrijblijvende demonstratie in ons Experience Center in Harderwijk.