Corona: de ongenode gast


Zoomen nieuw werkwoord door Corona

Ineens was je er. Corona. Normaal gesproken zou je zeggen ‘prettig kennis te maken’ maar in dit geval zagen we je toch liever direct weer gaan.

Corona

We hebben er helaas mee te dealen, iedereen op zijn eigen manier. Het vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Geforceerd thuiswerken en de balans zien te vinden tussen werk en privé.
Als geluk bij een ongeluk leven we in een welvarend land met een geweldige infrastructuur. 4/5G, ADSL, kabel, glasvezel, er is bandbreedte genoeg. VoIP, Microsoft Skype, Facetime, Whatsapp, Zoom, Teams, Google Hangouts, You name it. Waar we voorheen nog terughoudend waren om nieuwe communicatiemethoden te gebruiken, is in Coronatijd ‘Zoomen’ door Rutte als nieuw werkwoord verheven. Onder druk wordt alles vloeibaar.

Thuiswerk leven

Het was even wennen maar uiteindelijk hebben we stiekem ingezien dat dit hele thuiswerken, voor ons als doorsnee kantoorklerk, misschien zo verkeerd nog niet is. We besparen immers bakken (reis)tijd, van files is geen sprake en de 9 tot 5 gedachte is omgezet naar een flexibele planning tussen werk en privé.
Om comfortabel en kwalitatief (goed) thuis te kunnen werken zijn uiteraard wat hulpmiddelen noodzakelijk. Naast een bureau, bureaustoel, laptop, VoIP hard- of softphone maakt een Headset het ‘thuiswerk leven’ aangenaam. Niet alleen om via spraak contact te houden met de medemens, maar ook om tussendoor in alle rust te genieten van een stukje muziek.

The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of challenge and controversy.
Martin Luther King, Jr.

De gêne is verdwenen

Om de persoonlijke band met familieleden, collega’s, klanten en relaties niet te verliezen en ook non verbaal te kunnen (blijven) communiceren, wordt het gebruik van Video tegenwoordig algemeen geaccepteerd. De gêne is verdwenen.

Een hoogwaardige Webcam of alles-in-één Videobar brengt uw boodschap haarscherp over. De zolderkamer verandert in een muisklik in een filmstudio met dito achtergrond. Het wasrek transformeert zich tot palmboom in een split second, en dit alles in uw eigen vertrouwde omgeving. De techniek staat voor niets. De techniek is er klaar voor.

Corona. Een ongenode gast. Maar brengt het ons wellicht tot nieuwe inzichten? Staan we over een tijdje weer stil, in een lange rij, op weg naar de randstad? Of leggen we met behulp van slimme hard- en software de basis voor een nieuwe manier van (tele)werken, een nieuwe manier van tijdsindeling. Efficiënter dan ooit tevoren.
Volg @telecomvlog.nl voor meer updates. Telecomvlog.nl is een initiatief van TelecomHunter.