Veilig vergaderen


Poly Studio X

Tot nu toe is 2020 flink anders gelopen dan we in januari dachten. Kantoren werden half maart massaal gesloten, headsets aangeschaft en het grote thuiswerken kon beginnen. Nu de kantoren weer voorzichtig opengaan, maar we nog niet massaal naar kantoor mogen, is het zoeken naar een goede manier om veilig te vergaderen. Bijvoorbeeld als 5 mensen vanaf kantoor inbellen op een meeting en 5 anderen vanuit huis deelnemen aan dezelfde vergadering. Wij zetten graag voor je op een rij welke hard- en software jij voor deze en andere situaties nodig hebt.

Hardware voor video vergaderen

We zien dat kantoren de beeldschermen in hun vergaderruimtes uitbreiden met een all-in-one videobar. Dit is kortweg een 4K-camera (4K is HD++) met ingebouwde microfoon en speakers. Doordat de 4K-camera filmt met een hoge resolutie, kan deze inzoomen, zonder dat dit invloed heeft op de beeldkwaliteit, die blijft altijd op minimaal HD-niveau. Een echte slimme videobar past de uitsnede van het beeld automatisch aan op de persoon of personen die spreken.

Afhankelijk van je budget kan je onder andere kiezen voor:


De Studio X30 en X50 draaien stand-alone en zijn te bedienen met een externe muis of een los verkrijgbaar TouchControl scherm (de Poly TC8). De Polycom Studio bedien je met een aangesloten computer of laptop.

Innovation is the ability to see change as an opportunity – not a threat.
– Steve Jobs

Heb je nog geen televisie en wil je wel met een videobar aan de slag? Dan adviseren wij om een touchscreen televisie aan te schaffen. Hiermee navigeer je eenvoudig door de opties van de videobar en deel je de aantekeningen op het scherm direct met alle mensen die meekijken.
Veilig vergaderen

Software voor video vergaderen

De Polycom Studio werkt als alternatief voor de geïntegreerde camera van je laptop en de geïntegreerde speakers en microfoon. Je kan dus gewoon de bestaande software op je computer gebruiken. De Poly Studio X30 en X50 draaien stand-alone en hebben dus een eigen plaats in het IT-landschap.

Gebruik je Microsoft Teams in combinatie met een product uit de Poly X-serie, zorg dan dat je ook de juiste licentie hebt voor het gebruik van een zogenaamde Collaboration Bar binnen Microsoft Teams. Wil je de videobar gebruiken in combinatie met Zoom, zorg dan voor een geldige licentie voor Zoom Rooms. Zowel de X30 als de X50 zijn gecertificeerd door Zoom en Microsoft. Doordat de certificering door Microsoft nog recent is, kan het zijn dat jouw Poly Studio X Microsoft Teams nog niet ondersteunt. Update in dit geval naar Poly Video OS 3.1.1 en selecteer Teams als jouw samenwerkingsplatform.

Video vergaderen zelf ervaren

Wil je zien hoe deze oplossing er in de praktijk uit ziet? Hij staat geïnstalleerd in onze showroom. Neem contact met ons op voor een live demo.