Thuiswerken met optimaal geluid


Thuiswerken Telecomvlog TelecomHunter

Bij thuiswerken wil je ook goed geluid met een hoog draagcomfort. Voor jezelf, maar zeker voor je gesprekspartner. De techniek van headsets verandert op dit moment razendsnel. Speakers worden slimmer en filteren omgevingsgeluid. Tegelijk zorgt de microfoon dat deze geluiden ook voor jouw gesprekspartner niet te horen zijn. Dat zorgt voor een ongestoord gesprek. Wel zo prettig.

Thuiswerken met goede headset speakers

Het eerste waar je aan denkt bij een headset, zijn waarschijnlijk de speakers. Maar de techniek van deze speakers is in de afgelopen jaren steeds slimmer geworden. Zo heeft een aantal headsets tegenwoordig Active Noise Control (ANC). Hiermee wordt een tegengeluid geproduceerd die het storende geluid vrijwel volledig onderdrukt. Zo zorg je dus dat jij ongestoord kan luisteren naar je gesprekspartner.

Zorg dat jij ongestoord kan luisteren naar je gesprekspartner.

Microfoon in je headset

De microfoon in headsets wordt steeds geavanceerder. Doordat headsets tegenwoordig vaak meer dan één microfoon hebben én een klein beetje software, herkent de hoofdtelefoon zelf de primaire en secundaire geluiden. Die secundaire geluiden worden vervolgens digitaal onderdrukt. Een andere innovatie is Acoustic Fence van Poly. Hiermee wordt de ruimte rondom jou virtueel afgekaderd. Alle geluiden van buiten dat kader worden dan volledig onderdrukt. Zo zorg je dus dat je gesprekspartner ongestoord naar jou kan luisteren.

Zorg dat je gesprekspartner ongestoord kan luisteren naar jou.

Draagcomfort

Last but not least is draagcomfort ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Gebruik je de headset de hele dag voor meerdere vergaderingen en muziek of is het een paar keer per week een uurtje? Het afwerkingsniveau van hoofdtelefoons verschilt nogal. Als je de headset maar af en toe gebruikt, voldoet een goedkoper model al snel. Wil je een hoofdtelefoon de hele dag dragen, kies dan voor een ademende stof, zachte oorkussens en een comfortabele hoofdband.

Lees ons blog over professionele headsets voor thuiswerken.